Anyák napjára

(s persze, Hivatások vasárnapjára)

Mert ugyebár ebben az évben, 2020-ban egy napra esik a kettő. Anyák napja és a HIVATÁSOK vasárnapja. Hiszen minden évben az Anyaszentegyház újra és újra felhívja a figyelmet arra, hogy szükség van olyan fiatalokra, hívekre, akik vállalják az Istentől rájuk szánt hivatást, és mernek NEKI szolgálni. Az egyetlennek, akinél minden kezdődik és véget ér. S ebbe a nagyszerű célba hihetetlen pontossággal illeszkedik az Anyák napjának ünnepe, amikor az egyik legszentebb és legszebb hivatás felé, az anyaság döntése felé fordítjuk a hétköznapok szürkeségében elgémberedett tekintetünket.

Mert szükség van olyanokra, akik komolyan gondolják azt a jót, amit választottak. Hivatásból sokféle van. Míg az egyik életet ment, addig a másik lop. Egy alkot, másik rombol. Mindenki maga választja a hivatását, s nem mindegy, hogy melyik irányra mondunk IGEN-t. Az Anyaság egy gyönyörű IGEN Isten akaratára, aki legszebben ezt Máriában tudta megmutatni. Aki úgy mondott az angyal szavára ÁMEN-t, IGEN-t, hogy nem tudta, mi várja a Golgota kínkeseres magasán. De nem ilyen minden anyuka?

Tudják talán, mi vár rájuk? Számolnak sokszor persze, ahogy az esti forgolódásban erővel emelik a súlyos pocakot. Annyi mindent kell megvizsgálni egy ilyen nehéz döntésnél, amit egy férfi elképzelni sem tud. Igen, uraim. Akármennyire az élet urának, a teremtés koronájának, vagy az erősebbik nemnek is gondolja magát a férfitársadalom, annyira téved. Mert az élet magját elhinteni sokkal kisebb döntés, mint azt virágba fakasztani…

Ezért nem mennek az anyák háborúba…

S erre a vasárnapra, amikor is a két szent hivatást ünnepeljük, az anyait és a papit, erre a vasárnapra különleges videóval készült egyházközségünk plébánosa. (Igen, van YouTube csatornája, tessenek bátran követni, megosztani, ha egyetértenek a gondolatokkal).

A videóban szereplő gyerekek mindegyikének megvan a maga története. Családok, akik megharcolják a maguk hétköznapjait. Hiszen ahány gyermek, annyi anyuka. Jó volt segítségüket megkapni, hiszen szükség van olyan fiatalokra, akik az Egyházban hajlandóak kilépni a komfort zónájukból, és képesek felvenni azt a HIVATÁST, amire a mindenható Isten szánja őket. Nem egyszerű az élet… sosem volt az. Néha szebb, néha ízesebb, de a kihívások éltetnek – bármennyire nem szeretjük őket.

S van nemesebb kihívás annál, hogy valaki életet adhat…?

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük